Announcements

Call for Editors & Reviewers

2025-04-30

JOFE mengundang kontribusi bapak/ibu untuk bergabung menjadi Editor dan Reviewer pada setiap publikasi, dengan kriteria dan benefit sebagai berikut:

Kriteria Editor dan Reviewer:

  1. Aktif dan bersedia ditugaskan menangani proses editorial artikel dari awal hingga akhir
  2. Memiliki bidang keilmuan yang sesuai dengan ruang lingkup JOFE
  3. Memiliki rekam jejak publikasi pada Jurnal Nasional Terkareditasi minimal SINTA 4 / Jurnal International Terakreditasi / Prosiding International Bereputasi (terindeks scopus)

Benefit:

  1. Surat Keputusan / Surat Keterangan Penugasan untuk Editor & Reviewer
  2. Sertifikat Penghargaan
  3. Relasi yang bermanfaat

Bagi bapak/ibu yang memenuhi kriteria dan berminat untuk berkontribusi dapat mendaftar pada form berikut: Form Pendaftaran Editor & Reviewer 

Periode pendaftaran akan ditutup sewaktu - waktu jika kuota yang dibutuhkan sudah terpenuhi. Adapun pendaftar yang memenuhi syarat akan dihubungi via WA dan e-mail untuk bergabung ke grup Editorial Board JOFE.

Read more about Call for Editors & Reviewers

Current Issue

Vol. 4 No. 2 (2025): April
					View Vol. 4 No. 2 (2025): April
Published: 2025-04-29

Articles

View All Issues

JOFE: Journal of Food Engineering (e-ISSN 2810-0824) is a peer-reviewed scientific journal that publishes original research articles and literature reviews in the fields of Food and Engineering. The journal is managed by the Jurusan Teknologi Pertanian, Politeknik Negeri Jember. It is published quarterly, in January, April, July, and October.

The journal publishes original research on any subject at the interface between food and engineering, particularly those of relevance to industry, including: 

Engineering properties of foods, food physics and physical chemistry; processing, measurement, control, packaging, storage and distribution; engineering aspects of the design and production of novel foods and of food service and catering; design and operation of food processes, plant and equipmenteconomics of food engineering, including the economics of alternative processes.

Journal title : JOFE : Journal of Food Engineering
Initials : JOFE
Frequency : 4 issues per year
Prefix DOI : 10.25047 crossref3 
Online ISSN  : 2810-0824
Editor In Chief : Dr. Elly Kurniawati, S.T.P., M.P 
Publisher : Politeknik Negeri Jember
Organizer : Jurusan Teknologi Pertanian

JOFE has been indexed by :

road Logo  

Recomended Tools :

Incorporated with :